"B" mužstvo odpadlo fyzicky a Říčany si odvezly všechny body

[3. 5. 2019 8:09:06]

I.B třída, skupina D – 19.kolo  
neděle 28.4.2019 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Říčany  2:4 (2:1)
G: Bartůšek, R.Kvěch (p)

ŽK: Kříž, Čejda, R.Šťovíček
 

Sestava:
Dřevojan – Vokřál, Pudil, Vystyd, F.Šťovíček - J.Dvořák, Kříž, J.Čejda (82.Lhota), Bartůšek – Čipera (46.Pecholt), R.Kvěch (69.R.Šťovíček)
připraven: Beňo


Dalším domácím soupeřem „béčka“ byly Říčany, které patří mezi týmy, kterým se teďka daří a dotahují se na čelo tabulky. Naše sestava opět doznala mnoha změn, ale velkým pozitivem byl návrat J.Vystyda, který ze zdravotních důvodů velmi dlouho nehrál. Hned od úvodních minut bylo jasné, že se bude jednat o těžký zápas a hrálo se ve velkém nasazení. Prvních dvacet minut se jednalo spíše o dobývání pokutových území, protože oba celky pozorně bránily. I přesto se dalo vypozorovat, že soupeř má v týmu několik velmi šikovných hráčů, na které bude potřeba si dát pozor. Bohužel na konci dvacáté minuty se hosté protlačily až před naší branku a povedlo se jim otevřít skóre – 0:1. Naštěstí naše odpověď byla velmi rychlá. Unikající J.Dvořák byl v 23.minutě sražen ve vápně a nařízenou penaltu proměnil R.Kvěch – 1:1. Další důležité věci se děly až před přestávkou. Nejdříve dostali hosté možnost zahrávat trestný kop z ideální pozice těsně za vápnem, ale jejich pokus přes zeď 39.minutě F.Dřevojan zlikvidoval a míč vyrazil. Ve 42.minutě se rozhodl J.Vystyd podpořit naší ofenzívu a vzniklo přečíslení. Míč se k němu po několika narážečkách vrátil a jeho pokus z vápna hostující brankář jen vyrazil před dobíhajícího A.Bartůška, který převrátil vedení na naší stranu – 2:1.

 

Druhá část hry začala předpokládaným náporem Říčan. Nám se tempo soupeře nepovedlo zachytit a byli jsme pod soustavným tlakem. V 49.minutě se hostující útočník objevil zcela sám před naším brankářem, ale ten nás skvělým zákrokem podržel. V 57.minutě nastřelil soupeř dalekonosným pokusem břevno. V 69.minutě zahrávali hosté rohový kop, míč proletěl na zadní tyč, kde hasil situaci na poslední chvíli J.Kříž jen za cenu faulu. Následovala penalta a srovnání stavu na 2:2. V 75.minutě předvedl F.Dřevojan skvělý reflex a nohou vykopl zakončení z bezprostřední blízkosti. V 81.minutě už jsme bohužel narůstajícímu tlaku neodolali a hosté otočili stav na 2:3. Navíc v 87.minutě se úplně nepovedla rozehrávka našemu brankáři, soupeř zachytil kratší výkop a vzniklá situace „tři na brankáře“ nemohla skončit jinak než čtvrtou brankou – 2:4. V 89.minutě se ještě pěknou střelou prezentoval střídající J.Lhota, ale míč skončil na tyči.

 

Bohužel již po několikáté jsme letos ztratili nadějně rozehraný zápas. Tentokrát nás soupeř přehrál fyzicky a v druhé části měl daleko více sil. Po vyrovnání jsme se prakticky už vůbec k ničemu nedostali a spíše to byl jen boj o udržení remízového stavu, což se nám nakonec také nepovedlo. V naší hře navíc v tomto utkání chyběli hráči, kteří by dokázali tvořit hru, a když pomineme brankové situace a několik dlouhých nákopů v závěru, tak jsme si prakticky nevypracovali žádné nebezpečné situace. Příští zápas hrajeme v sobotu 4.května v Neveklově a začíná se tradičně v 17:00 hod.  

Zpět na články »