"B" mužstvo nestačilo na vedoucí tým soutěže

[12. 10. 2023 7:59:59]

I. B třída, skupina E – 7. kolo  
Neděle 8. 10. 2023 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Kr. Dvůr „B“ 1:4 (1:2)

G: V. Schwarz

Sestava:
L.Dřevojan – J.Chlasták, D.Pudil, L.Mošnička, L.Rákosník, M.Barták, T.Brotánek (46.J.Brunclík), L.Matoušek (69.A.Plachý), R.Krůta (58.P.Sirotek), V.Schwarz, R.Kvěch (75.F.Plachý)


Vzhledem k tomu, že v minulém kole jsme měli volno, tak jsme podruhé za sebou nastoupili na domácím hřišti. A opět proti velice silnému soupeři, když jsme hostili vedoucí celek tabulky – Králův Dvůr „B“. Soupeř po  sestupu z I.A třídy výrazně omladil sestavu a zatím je na dobré cestě se do vyšší soutěže zase vrátit. My jsme již tradičně do poslední chvíle řešili problém s počtem hráčů, ale nakonec se mužstvo podařilo doplnit.


Do utkání jsme šli s taktikou hrát ze zabezpečené obrany, nedat soupeři příliš místa na vytváření herní převahy a donutit ho k dlouhým pasům. Vstup do zápasu se nám vydařil a hrálo se hlavně ve středu pole. Ve 4.minutě se navíc do dobré pozice dostal L.Matoušek, ale jeho střelu z hranice vápna hostující brankář zlikvidoval. O minutu později měl podobnou situaci i soupeř, když po dvou přihrávkách pod sebe a následné střele vyrážel L.Dřevojan míč na roh. V 15.minutě se nám podařilo vstřelit vedoucí branku, když se po závaru ve vápně nejlépe orientoval V.Schwarz a míč umístěnou střelou dostal do sítě – 1:0. V 28. a 29. minutě dvakrát zahrozil soupeř, když se mu podařilo přejít do naší otevřené obrany. Prvně hlavičkoval útočník vedle a v druhém případě se skvělým zákrokem prezentoval náš brankář. V 34.minutě se do velice dobré pozice ve vápně dostal M.Barták, pěkně vystřelil na zadní tyč, ale hostující gólman míč vytáhl na roh. Bohužel závěr poločasu se nám vůbec nevydařil. Nejdříve ve 40.minutě jsme zahrávali trestný kop, který soupeř odvrátil a okamžitě se dostal do rychlého protiútoku a využil naší nezformované obrany ke srovnání na 1:1. Ve 44.minutě navíc došlo k podobné situaci, soupeř využil toho, že jsme v hodně lidech zaútočili, přišla ztráta a brejk do otevřené obrany, který byl opět výborně vyřešený – 1:2.   


Je opravdu velká škoda, že se nám nepodařilo ubránit závěr první části, protože prvních čtyřicet minut jsme dokázali hrát velmi organizovaně a soupeř neměl téměř prostor pro nějakou hru, z čehož pramenilo i naše zasloužené vedení. Bohužel dvě nezastavené brejkové situace před poločasem nás přišly velice draho a hosté se dostali do větší herní pohody. I tak jsme ovšem plánovali, že se z výsledkem pokusíme ještě něco udělat, protože obrana a brankář hostů rozhodně jistotou neoplývali. Jenže stalo se přesně to nejhorší, co se mohlo stát. Hned minutu po zahájení druhé části odskočil Králův Dvůr do dvoubrankového náskoku, když se prosadil po rohovém kopu. Situace mrzí ještě o to víc, že se jednalo o vlastně nepovedený kop, když po zemi proletěl přes několik našich hráčů přes celé vápno až na zadní tyč – 1:3. V 59.minutě jsme se ještě mohli vrátit do zápasu, protože po pěkné akci R.Kvěcha a M.Bartáka se do 100% šance před brankáře dostal L.Matoušek, ale jeho zakončení brankář vyrazil na roh. V 68.minutě se po dobrém uvolnění od L.Matouška dostal do nadějné pozice V.Schwarz, ale branku přestřelil. Závěr utkání už bohužel po prostřídání a několika změnách v rozestavení nepřinesl z naší strany prakticky žádný tlak a soupeř si pohlídal vedení. Navíc v 88.minutě se ještě jednou prosadil, když využil nedůrazu v naší obraně, který už byl způsoben i tím, že mnoha hráčům evidentně došly síly – 1:4.


I když jsme do utkání šli s tím, že nemáme co ztratit, tak se ukázalo, že se soupeřem se dalo hrát a je obrovská škoda, že jsme si v závěru prvního poločasu nechali otočit výsledek a hned po přestávce inkasovali třetí branku. Rozhodně ovšem mužstvo musíme za předvedený výkon pochválit, protože nechybělo moc a mohli jsme reálně získat nějaký bod. Další zápas hrajeme v sobotu dopoledne (14.října) od 10 hodin na Nové Vsi pod Pleší.   

Zpět na články »