"B" mužstvo na závěr sezóny nestačilo na Říčany

[23. 6. 2023 12:25:06]

I. B třída, skupina D – 26. kolo  
Neděle 18. 6. 2023 (hřiště: Tatran)


„B“ muži - Říčany  2:3 (1:1)
G: O. Štemberk, D. Pudil (p) 


 

Sestava:
L.Dřevojan – L.Rákosník, O.Štemberk, T.Čipera (70.J.Jiráček), D.Pudil, P.Lípa, F.Dřevojan (60.T.Hodouš), D.Čipera, R.Krůta, V.Lípa (57.J.Hodouš), J.Kočí (38.J.Pšenička)


Jistota záchrany soutěže negativně ovlivnila naší sestavu na poslední zápas sezóny. I když někteří hráči chyběli z pochopitelných důvodů, tak minimálně u části je otázka, jestli by si zápas nechali ujít i ve chvíli, když by ještě o něco šlo. Do souboje s Říčany jsme nastupovali s velmi kombinovanou sestavou, když se v nominaci objevilo hned 7 dorostenců. I přesto jsme se chtěli pokusit udržet domácí jarní neporazitelnost a posunout se na osmé místo tabulky. Začátek utkání naznačoval, že se pravděpodobně bude jednat o vyrovnaný zápas, který přinese mnoho šancí na obou dvou stranách. První velká možnost přišla v 5.minutě, když centr P.Lípy hlavou na zadní tyči zakončoval J.Kočí, ale s nedůraznou hlavičkou si brankář poradil. V 9.minutě našel P.Lípa ve vápně V.Lípu, jenže ani s jeho střelou neměl hostující strážce branky velké problémy. Ve 12.minutě jsme chybou v obraně nabídli velkou možnost i hostům, ale tentokrát skvěle zasáhl L.Dřevojan v naší brance. V 18.minutě se poprvé měnilo skóre, když si na centr z trestného kopu D.Čipery naběhl O.Štemberk a hlavičkou nekompromisně zakončil – 1:0. V 32.minutě jsme rozehrávali roh, odražený míč si ovšem vzali hráči Říčan a po zaváhaní naší obrany postupoval jeden z útočníků od poloviny hřiště sám na naší branku! L.Dřevojan ovšem skvělým výběhem tuto šanci zlikvidoval. Míč se ovšem odrazil k T.Čiperovi, který nechal našeho brankáře vyniknout znova, když Říčanům nepřesnou přihrávkou připravil další 100% šanci! Těsně před poločasem hosté využili zlepšené hry a po deseti minutách, kdy nás dost výrazně přehrávali, pěkným lobem srovnali na poločasových 1:1.


Druhý poločas se nám příliš nepovedl a soupeř byl prakticky od začátku lepším mužstvem. Navíc s přibývajícími minutami docházely síly a sestava se střídáními značně proházela. Říčanům se naší neurovnané hry podařilo využít a dvěma slepenými góly v 68. a 70. minutě odskočit do dvoubrankového vedení 1:3. Jistou naději na body jsme získali v 80.minutě, když byl ve vápně sražen P.Lípa a nařízenou penaltu proměnil kapitán D.Pudil – 2:3. V 84.minutě se povedla pěkná kombinační akce dvojici J.Jiráček – J.Pšenička a po střele druhého jmenovaného ještě zblízka dorážel L.Rákosník, ale na brankáře nevyzrál. V úplném závěru se nám již nepodařilo vyvinout žádný tlak a soupeř si těsně vítězství pohlídal.


Prohra v posledním zápase nás mrzí, ale důležité je, že se nám po skvělých jarních výkonech podařilo zachránit I. B třídu, což se po podzimu (6 bodů) zdálo jako nesplnitelný úkol. Štěstí jsme měli na rozlosování, protože s většinou týmů ze spodních pater tabulky jsme na jaře hráli doma, ale hlavně je potřeba celé mužstvo pochválit za přístup jarním zápasům a bojovnost, díky čemuž se záchrana podařila.     

Zpět na články »