"B" mužstvo dokázalo zvítězit v Tlusticích

[4. 9. 2023 8:36:44]

I. B třída, skupina E – 3. kolo  
Sobota 2. 9. 2023 (hřiště: Tlustice),

 

Tlustice – „B“ muži 2:4 (2:4)
G: R. Kvěch 2, D. Čipera, J. Brunclík

Sestava:
F.Dřevojan – Z.Janoušek, L.Mošnička, D.Pudil, L.Rákosník (46.M.Barták), J.Brunclík, M.Bláha, D. Čipera, R.Krůta (68.R.Krůta), V.Schwarz, R.Kvěch


Tradičně v sobotu dopoledne se hrálo v Tlusticích, kde se nám dlouhodobě nedaří. Tentokrát jsme se rozhodli pro trochu více defenzivní taktiku a cílem bylo hlavně neinkasovat zbytečnou branku. V 7.minutě se nám navíc podařilo dostat do vedení, když M.Bláha dal dlouhý míč do křídla na V.Schwarze a ten přihrávkou našel J.Brunclíka, který se z cca 10 metrů nemýlil – 0:1. Ve 14.minutě našel Z. Janoušek dlouhým nákopem R.Kvěcha, ale ten dobrou příležitost neproměnil. Ještě v téže minutě se domácím povedl rychlý útok po pravé straně a po centru do vápna to bylo 1:1. V 17.minutě zahrával D.Čipera rohový kop, míč se odrazil za vápno a R.Kvěch ho umístěnou střelou poslal do sítě – 1:2. V 24.minutě bylo ještě veseleji, když se míč po autovém vhazování M.Bláhy dostal opět k R.Kvěchovi, který se vápně otočil a zvýšil na 1:3. V 28.minutě vyslal stejný hráč pěknou střelu z 25 metrů, ale brankář jí vytáhl na roh. V 29.minutě se nám podařilo odskočit dokonce už do tříbrankového vedení, když D.Čipera dokázal zatočit do branky míč přímo z rohového kopu -1:4. V 34.minutě soupeř vyžil naší ztráty míče před vápnem a po následném centru dostal výhodu pokutového kopu, z kterého snížil na 2:4. Těsně před poločasem potom ještě F.Dřevojan v naší brance zneškodnil tvrdou střelu.


V 54.minutě postupoval V.Schwarz zcela sám na domácího brankáře, ale ten jeho zakončení zlikvidoval. Potom se dlouho hrálo spíše ve středu pole bez větších šancí. Aktivnější byl soupeř, který se snažil dotáhnout ztrátu, ale naše obrana si s dlouhými míči dokázala perfektně poradit. V 84.minutě si Tlustice přeci jen vypracovali obrovskou příležitost, ale náš brankář opět skvěle zasáhl proti dobře umístěné střele. V 89.minutě utekl po levé straně V.Schwarz, přesnou nahrávkou našel volného R.Kvěcha, ale ten sám před brankářem odmítl hattrick. Poslední slovo si vzal v 92.minutě F.Dřevojan, když zlikvidoval další velkou šanci domácích.


Celé mužstvo si zaslouží za předvedený bojovný výkon pochvalu a zvláště potom za kompaktní defenzívu. Důležité bylo, že si tentokrát všichni hráči z obrany a zálohy poctivě plnili úkoly směrem dozadu a nenechávali jsme soupeře, aby nás přečísloval. Velice pozitivní je i fakt, že se nám podařilo venku nastřílet čtyři branky. Další utkání hrajeme doma v neděli 10.srpna od 17:00, kdy hostíme rezervu MFK Dobříš.

Zpět na články »