"B" mužstvo dokázalo v derby porazit Petrovice

[8. 9. 2021 14:24:28]

FUMBI I. B třída, skupina E – 4. kolo  
Neděle 5. 9. 2021 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Petrovice    2:1 (2:0)
G: T. Čipera, L. Brotánek

Sestava:
D.Šťovíček (od 70.minuty chytal L.Brotánek) – T.Čipera, Pudil, L.Brotánek, Beňo – P.Lípa, Stibor, L.Matoušek, Repetný – Sochůrek, M.Sirotek

ŽK: Sochůrek, M.Sirotek, Jirák

Do čtvrtého zápasu v sezóně béčko nastoupilo již se čtvrtým brankářem, když tentokrát se postavil do branky David Šťovíček. Od úvodního hvizdu se nám dařilo být aktivnějším týmem a hrálo se především na polovině soupeře. V 5.minutě jsme se navíc dostali do vedení, když se pěknou střelou na zadní tyč prosadil T.Čipera – 1:0. I v dalších minutách jsme soupeře převyšovali v pohybu a dařilo se nám kombinovat, ale bohužel tomu chyběla lepší předfinální a finální fáze. V 33.minutě zahrozil z ojedinělého útoku i soupeř a míč zastavilo až břevno. V 37.minutě se po přihrávce do běhu od M.Sochůrka do dobré šance dostal J.Repetný, ale brankář jeho střelu vytáhl na roh. V 41.minutě odcentroval do vápna M.Sirotek a na zadní tyči zapomenutý L.Brotánek se z otočky trefil a zvýšil na 2:0. Ve 44.minutě vystřelil nebezpečně J.Repetný, ale byla z toho jen tyčka. Těsně před poločasovým hvizdem přišlo zaváhání T.Čipery, které naštěstí hostující Petr Chlasták ve 100% šanci nepotrestal, když z bezprostřední blízkosti netrefil prázdnou branku.

 

Druhý poločas začal naší obrovskou šancí, která mohla definitivně rozhodnout o výsledku utkání. M.Sochůrek ve 47.minutě prokličkoval přes několik hráčů až do vápna, postupoval zcela sám na brankáře, ale při pokusu o jeho přehození mu míč prakticky jen podal do rukou. Dalších patnáct minut se hrál vyrovnaný zápas, ale potom nám začali docházet síly a soupeř byl daleko nebezpečnější a aktivnější. V 62.minutě došlo k nepříjemnému střetu D.Šťovíčka a hostujícího hráče, který náš brankář odnesl zraněním ramene. Protože jsme k dispozici jiného brankáře neměli, tak ovšem zůstal v brance a věřili jsme, že se to podaří nějak dohrát. Bohužel v 69.minutě při pokusu o zákrok proti střele se ukázalo, že náš brankář nemůže pořádně zvednout pravou ruku, což znamenalo zaprvé snížení stavu na 2:1 a také vynucené střídání. Po krátké domluvě se do naší branky postavil L.Brotánek. Tento moment ještě donutil naše hráče najít zbytky sil a snažili se hráče Petrovic nadostřel naší branky nepouštět. Až na několik výjimek se to dařilo a Lukáš si v brance připsal jen několik spíše jednodušších zákroků. V 80.minutě se na soupeřově polovině pěkně uvolnil L.Matoušek, ale jeho dalekonosná střela skončila na břevně. Dvě minuty před koncem se ještě hosté dostávali do dobré příležitosti, ale situaci skvěle zachránil rychlým návratem J.Beňo. Posledních deset minut bylo z obou stran dost nervózních a padlo několik žlutých karet a hosté dokonce odjeli s jednou červenou. V tabulce nás tato výhra posunula na 8.pozici.               

Zpět na články »