"B" mužstvo dokázalo na jaře poprvé zvítězit za tři body

[3. 5. 2016 8:28:13]

„B“ muži –  FK Dobříč   3:0 (0:0)
G: 2x Lípa P., Clasták P.

Sestava:
Mošnička  - Brotánek L., Pudil, Ségl, Dvořák J. (85.Brotánek T.)  -  Repetný (78.Čížek), Dvořák M., Čejda (60.Chlasták M.), Sirotek M. (78. Vrbický) – Bartůšek (60.Chlasták P.), Lípa P.

Díky třem porážkám v řadě jsme se ocitli v sestupových vodách, proto jsme v domácím utkání potřebovali plně bodovat. Soupeř měl o šest bodů více a k devíti jarním bodům chtěl přidat další.

Do zápasu jsme vstoupili hodně aktivně. Hned v 1. minutě jsme kopali roh a nehlídaný Čejda hlavičkoval vedle brány. Ve 4.minutě vystřelil z dvaceti metrů Ségl, hostující brankář vyráží na roh. V 9.minutě skončila tečovaná střela Sirotka těsně vedle. V 10. minutě byl před vápnem sražen unikající Bartůšek, následný přímý kop napálil Čejda pouze do zdi. Další ohrožení branky přišlo ve 12. minutě, po další standardní situaci z hlavy Brotánka. Hosté se pouze bránili a spoléhali na dlouhé míče na vysokého útočníka. Složitého úkolu bránit hostujícího „ Kollera“ se výborně zhostil Michal Ségl a velice často o dvě hlavy vyššího hráče přehlavičkoval. V 16. minutě přišlo první ohrožení naší branky, kdy po rohovém kopu hlavičkoval hostující hráč těsně vedle. Náš úvodní tlak sice opadl, přesto jsme měli více ze hry. Ve 21. minutě propadl ve vápně míč k Bartůškovi, který pohotovou střelou trefil břevno. V 31. minutě se hezky uvolnil na levé straně Michal Dvořák a pouze těsně minul spojnici břevna a tyče. Stejný hráč neproměnil další šanci v 37.minutě. V 38.minutě trefuje boční síť Bartůšek. Ve 43.minutě se mohl opakovat poslední domácí zápas. Hosté po rychlé akci dopravili míč do sítě. Radost jim ale pokazil zvednutý praporek a branka pro ofsajd nebyla uznána. Do šatny se odcházelo za bezbrankového stavu a ani po nadějném úvodu se nám nepodařilo vstřelit první jarní gól ze hry na domácím hřišti.

I ve druhém poločasu pokračovala velká územní převaha našeho týmu. Ve 49. minutě pěkně vystřelil z 30 metrů Honza Dvořák, střela se ale mezi tyče nevešla. V 58.minutě nás podržel Mošnička, který výborně zasáhl proti střele ze 30 metrů. V 60.minutě proběhlo dvojité střídání. Repetného a Čejdu, kteří měli v nohách sobotní zápas za „A“ tým vystřídali bratři Chlastákové. Hned po šesti minutách na hřišti poslal Martin vysoký balón do vápna, Pavel Lípa využil nejistotu hostujícího brankáře při centrovaných míčích a zády protlačil balón do sítě 1:0. V 72.minutě nechala hostující obrana postupovat Lípu z levé strany a Pavel chladnokrevně prostřelil gólmana - 2:0. Druhá branka nás uklidnila a v 78.minutě po pěkné akci na levé straně našel Marek Sirotek před bránou Petra Chlastáka a ten zblízka potřetí skóroval - 3:0. Hosté ještě zahrozili v 82.minutě z trestného kopu z 25 metrů, Mošnička se blýsknul výborným zákrokem.

Po prvním poločase bez gólu jsme nakonec protrhli střeleckou smůlu a zaslouženě zvítězili. Pochvalu zaslouží celý tým, nejlepší byl Ségl, který ubránil nejnebezpečnějšího hráče hostí a střelec dvou branek Lípa. V příštím kole zajíždíme do Komárova a budeme se snažit navázat na domácí zápas a bodovat.

Zpět na články »