"B" muži si na hřišti posledního týmu připsali těsnou výhru

[5. 6. 2023 12:59:43]

I. B třída, skupina D – 24. kolo  
Pátek 2. 6. 2023 (hřiště: Velké Popovice)


Velké Popovice – „B“ muži  0:1 (0:0)

G: V. Lípa

Sestava:
F.Dřevojan – O.Štemberk, F.Hofman, T.Čipera, D.Pudil, P.Lípa, M.Bláha (46.J.Chlasták), D.Čipera, V.Schwarz, V.Lípa (79.M.Barták), R.Kvěch (69.R.Krůta)


Netradičně v pátek večer jsme odehráli letošní poslední venkovní zápas, když jsme o velice důležité body odjeli bojovat do Velkých Popovic. I přesto, že soupeř je poslední v tabulce, tak jsme museli počítat s hodně těžkým zápasem, protože na jaře se jeho výsledky zlepšily. Hráče jsme na tento fakt důrazně upozorňovali, ale bohužel přišlo tradiční podcenění a k bolestivé ztrátě bodů nebylo daleko.


Úvod nám vůbec nevyšel a omlazený domácí celek nám dělal velké problémy. Vůbec se nám nedařila přihrávka a velice špatný byl návrat směrem do obrany, kde chyběl pohyb a důraz. V 10.minutě jsme Popovicím vlastní nešikovností ve vápně připravili velkou šanci, ale střelu z 15 metrů dokázal F.Dřevojan vytlačit na tyčku. O dvě minuty později jsme tyčku nastřelili i my, když se po centru V.Schwarze do zakončení dostal M.Bláha. V 19.minutě přišel náš pomalý návrat a dva hráči soupeře se ocitli zcela sami na malém vápně. Naštěstí zakončující hráč v 100% šanci mířil těsně vedle branky. V 25.minutě se ještě po přihrávce D.Čipery dostal do nadějné pozice P.Lípa, jenže vystřelil pouze do brankáře. V 32.minutě se znovu objevil domácí útočník zcela sám před naším brankářem, ale naštěstí i tentokrát se jeho zakončení mezi tyče nevešlo. Z naší strany už se nic dalšího v první části nepovedlo, protože několik dobře rozjetých akcí jsme pokazili neadresnou finální přihrávkou.


O poločasové přestávce byla v naší kabině „bouře“, protože to, co jsme předváděli v prvním poločase, bylo hodně špatný. Důrazný proslov evidentně zabral, protože začátek druhé části vypadal úplně jinak. Soupeře jsme zatlačili na jeho polovinu a gól byl na spadnutí. V 48.minutě odcentroval z levé strany Pavel Lípa, na jehož přihrávku si na malém vápně naskočil bratr Václav a hlavou nás poslal do vedení 1:0. I v dalších minutách jsme soupeře jasně přehrávali a přišlo několik obrovských brankových příležitostí. Největší měli v 50. a 51. minutě R.Kvěh a O.Štemberk. Nejdříve se vápně uvolnil Robert, ale jeho zakončení brnakář vyrazil. Po rohovém kopu si míč skvěle našel Ondra, jenže i jeho pohotovou tvrdou střelu domácí brankář zlikvidoval. Mezi šedesátou a sedmdesátou minutou se trochu více do hry dostal i domácí celek a podnikl několik protiútoků. Největší šanci měl v 65.minutě, když po zbytečném faulu kopal trestný kop z 18 metrů. V 76.minutě krásně vystřelil D.Čipera a brankář Popovic míč vytáhl opět na roh. V 81.minutě se míč dostal k O.Štemberkovi, který si jej rychle připravil a z levé strany vápna poslal tvrdou střelu směrem na horní zadní roh soupeřovi branky. Jenže i tentokrát domácí gólman předvedl fantastický zákrok. Závěr utkání potom přinesl spíše jen několik tvrdších soubojů, ale ani jeden celek se již nedostal k přímému ohrožení branky.


Zlepšeným výkonem v druhém poločase jsme nakonec tento velmi těžký zápas zvládli a výrazně jsme se zase přiblížili k záchraně v soutěži. Nutno ovšem říci, že náš výkon měl celkově k ideálu dost daleko a v příštím domácím zápase bude potřeba zahrát lépe. Nyní už nás čekají jen dva domácí zápasy, když nejdříve v neděli 11.6. hostíme od 17:00 Kácov a o týden později ve stejný čas Říčany.   

Zpět na články »