"B" muži doma s Vyžlovkou nezaváhali

[31. 10. 2018 11:09:35]

I.B třída, skupina D – 10.kolo  
neděle 28.10.2018 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Vyžlovka  4:1 (2:0)
G: Špaček 2, L.Brotánek, Bartůšek                                                                                  

Sestava:
Dřevojan – Bartůšek, L.Brotánek, Hofman, Kabíček (69.Stibor) – V.Lípa, J.Čejda, L.Matoušek, Otradovec (46.Pudil) – Špaček (80.R.Kvěch), Haas (46.D.Krůta)

ŽK: ---


Na velmi těžkém, podmáčeném terénu jsme odehráli desáté kolo letošní sezóny. Do Sedlčan přijel zcela nový soupeř, kterým byla Vyžlovka. Před utkáním obě mužstva ze středu tabulky dělil pouze bod, o který jsme měli více. Po třech výhrách v řadě jsme i do tohoto zápasu šli s jasným cílem vybojovat všechny tři body. Hned od úvodu se nám podařilo soupeře zatlačit a snažili jsme se o vytváření nebezpečných situací před brankou. Ve 2.minutě se po centru V.Lípy ve velké šanci ocitl J.Špaček, ale zakončoval nedůrazně. V 15.minutě P.Haas rychle vhodil aut na L.Matouška, který se dostal do nadějné střelecké pozice, jenže zamířil těsně vedle. V 17.minutě předvedli naši hráči krásnou kombinační akci, na jejímž konci bylo sklepnutí míče V.Lípou do vápna na A.Bartůška, který přízemní křížnou střelou mířil těsně vedle tyče. V 27.minutě jsme se už ovšem ujali zaslouženého vedení, když L.Matoušek našel centrem z trestného kopu L.Brotánka a ten zblízka nezaváhal – 1:0. V 30.minutě mohlo být ovšem vyrovnáno, když po centru ze strany, jeden z hráčů Vyžlovky zůstal sám ve vápně a jeho hlavička neskončila moc daleko od branky. V 33.minutě oslovil L.Matoušek přesným míčem za obranu J.Špačka, ale ten ve 100% šanci nastřelil pouze brankáře. O tři minuty později se spolupráce těchto dvou hráčů opakovala a tentokrát se J.Špaček v situaci „sám před brankářem“ zorientoval lépe a zvýšil naše vedení na 2:0. Nutno říci, že soupeř se sice v první části nedostal do žádných vyložených příležitostí, ale měl několik velmi nebezpečných útoků, které buď na poslední chvíli vyřešila naše obrana, a nebo si útočící hráči nerozuměli ve finální fázi.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s dvěma vynucenými změnami v sestavě, když zraněné hráče (P.Haas, D.Otradovec) nahradili D.Pudil a D.Krůta. Hráče jsme upozorňovali, že soupeř bude chtít s výsledkem rychle něco udělat a vstřelit kontaktní branku. Naštěstí se nám podařilo začátek druhé části zachytit a naopak jsme to byli my, kdo v 49.minutě znovu měnil skóre. Odražený míč se po skrumáži před brankou dostal k A.Bartůškovi na hranici velkého vápna, ten vystřelil a ještě před brankovou čárou míč nepatrně tečoval J.Špaček – 3:0. V 60.minutě dostal D.Krůta od L.Matouška ideální míč mezi obránce, ale svůj samostatný únik zakončil střelou těsně vedle branky. V 67.minutě poslal V.Lípa prudký přízemní centr před branku, kam si skvěle naběhl A.Bartůšek a nekompromisně poslal míč do sítě – 4:0. Po této brance soustředěnost našich hráčů evidentně opadla a soupeř toho dokázal využít ke snížení. Po rychlé křídelní akci přišel v 73.minutě centr do vápna a pro špatně hlídaného útočníka nebyl problém míč hlavou umístit do branky – 4:1. V 77.minutě rozehrál L.Matoušek standardní situaci na D.Krůtu, který nastřelil míč do vápna, kde vznikla skrumáž. K odraženému míči se nejdříve dostal F.Stibor a následně J.Čejda, ale ani jeden  z nich ho nedokázal procpat do branky. V 87.minutě se individuálně prosadil V.Lípa, jenže svůj průnik zakončil nepřesnou střelou, kterou brankář chytil. V úplném závěru ještě mohl naší pátou branku vstřelit A.Bartůšek, jenže ve vyložené šanci nedokázal trefit prostor branky. 

Zpět na články »