"B" muži dokázali vykřesat naději na záchranu v I.B třídě

[6. 6. 2019 14:11:43]

I.B třída, skupina D – 24.kolo  
neděle 2.6.2019 (hřiště: Tatran)

 

„B“ muži – Miřetice    3:0 (2:0)

 G: Sochůrek, Pudil (p), M.Dvořák


ŽK: F.Šťovíček, V.Lípa


Sestava:
L.Dřevojan – J.Dvořák, Pudil, J.Čejda, F.Šťovíček (70.Bartůšek) – M.Sirotek, P.Lípa, M.Dvořák, V.Lípa (81.Repetný) – M.Sochůrek (59.Špaček), D.Čipera (46.R.Kvěch)

 

Těsně před zápasem jsme museli řešit velký problém, když původně nominovaného brankáře postihly zdravotní potíže, ale naštěstí se podařilo sehnat náhradu z dorostu a L.Dřevojan svůj první soutěžní start za dospělé v Sedlčanech zvládl výborně. Hned od úvodního hvizdu jsme převážili hru na naší stranu a vytvořili jsme si souvislý tlak. Odměna přišla už ve 3.minutě, kdy M.Dvořák individuálně prošel do vápna a pro M.Sochůrka (stejně jako brankář, také první start za dospělé v Sedlčanech) nebyl problém otevřít skóre – 1:0. V 5.minutě se k pěkné střele odhodlal další dorostenec, ale brankář zakončení D.Čipery vytlačil na roh. Ve 12.minutě se hosté prakticky poprvé dostali na naší polovinu a po zbytečném zákroku u lajny rozehrávali standardní situaci. Po přesném centru se dvakrát vyznamenal L.Dřevojan, který nejdříve vyrazil nebezpečnou hlavičku a následně si poradil i s dorážkou. Dalo by se říci, že se jednalo o klíčový moment zápasu. Ve 14.minutě našel D.Čipera M.Dvořáka, ale po jeho zakončení se kopal jen roh. V 17.minutě si hráči role vyměnili a D.Čipera neproměnil obrovskou příležitost. V 20.minutě zastavil hostující obránce pronikajícího M.Sirotka faulem a následovala penalta. K jejímu zahrání se postavil D.Pudil a nemýlil se – 2:0. Těsně před přestávkou ještě L.Dřevojan likvidoval nebezpečnou hlavičku jednoho z hostujících hráčů.

Druhý poločas by z naší strany výrazně horší a soupeř se dokázal chvílemi prosadit mezihrou, kterou v první částí vůbec neměl. Herně jsme toho v druhé části moc nepředvedli, soupeř byl lepší a více kontroloval míč. Na druhou stranu velké příležitosti přibývali stále na kontě našich střelců. V 55.minutě se krásně po lajně protáhl M.Sochůrek, dostal se až před brankáře, ale jeho pokus o zakončení mezi nohy nevyšel. V 64.minutě se na hranici velkého vápna stahovačkou a krásnou kličkou uvolnil J.Špaček, jenže jeho následný střelecký pokus skvěle chytající brankář hostů zneškodnil. V 70.minutě si střídající R.Kvěch našel dlouhý pas a pohotově se snažil zakončit. Míč trefil dobře, ale jeho střelu mířící do horního růžku branky bohužel gólman vyrazil na další roh. Tečku za zápasem udělala pěkná spolupráce R.Kvěcha a M.Dvořáka v 92.minutě. Prvně jmenovaný hráč si na hranici vápna zpracoval odražený míč a přihrávkou do strany krásně uvolnil M.Dvořáka, který křížnou střelou určil konečné skóre 3:0. Zisk těchto tří bodů nás udržel ve hře o udržení v I.B třídě i pro příští sezónu a v následujícím zápase v Mnichovicích se budeme snažit tyto body potvrdit. Poslední venkovní zápas tam odehrajeme v sobotu 8.června od 17 hodin.

Zpět na články »