„Áčko“ porazilo doma Tachov a v tabulce se posunulo na pátou pozici

[8. 4. 2019 9:08:53]
„Áčko“ porazilo doma Tachov a v tabulce se posunulo na pátou pozici

„A“ muži – FK Tachov 3:0 (2:0)

 

Sestava:
Glogar (83.F.Dřevojan) – P.Lípa, L.Brotánek, D.Čejda, M.Krůta, Kdolský, M.Dvořák (83.J.Čejda), K.Kvěch, Soldát, Haas (75.M.Sirotek), Senft (89.Nováček)

 

Fotogalerie z utkání: ZDE (D.Štverák)


Videozáznam: ZDE

 

Hned po úvodním hvizdu rozhodčího převzali fotbalisti Tatranu iniciativu do svých rukou. Zatlačili soupeře na vlastní polovinu a začali ohrožovat jeho branku. Nejdříve to zkoušel Haas střelou nad. Po střele Soldáta se kopal roh. V 11.minutě po dalším rohu už jsme se radovali. Na centr Krůty si na přední tyč naskočil Kvěch a hlavou nedal hostujícímu brankáři šanci zasáhnout - 1:0. Ve 14.minutě rozehrál trestný kop Kdolský na Haase, který krásně přiťukl míč Soldátovi a ten skóroval na 2:0. Nejvíce strašil hostujícího brankáře Dvořák, ale hned třikrát jeho pokusy skvěle zneškodnil, případně vyrazil na roh. Zakončovali i Haas, Kdolský, Soldát a Senft. Hosté zahrozili ve 35.minutě, kdy jsme hráli v deseti bez ošetřovaného Kvěcha. Nejdříve zlikvidoval nájezd Glogar a vzápětí vykopl míč z brankové čáry David Čejda. Po návratu Kvěcha na hřiště opět zahrozil Tatran. Senft dostal po špatné rozehrávce hostů šanci skórovat do prázdné branky, ale míč měl na pravačce a než si ho posunul na levou, tak ho hosté zablokovali. Ve 42.minutě pronikl do pokutového území Soldát, byl faulován a rozhodčí ukázal na penaltu. Exekutor pokutových kopů Brotánek ovšem tentokrát selhal a míč šel nad branku.

Druhý poločas začal šancí hostů a skvělým zákrokem Glogara, který včasným vyběhnutím nedovolil soupeři skórovat. Tatran okamžitě zahrozil Haasem, který po rohu trefil hlavou břevno. V 51.minutě kopali hosté roh a Haas zahrál v pokutovém území rukou. Tentokrát tedy kopali penaltu hosté, ale ani teď neviděli diváci gól, protože Glogar směr střely vystihl a míč vyrazil. Tatran nechtěl připustit komplikace a hned po penaltě skóre navýšil Senft po přihrávce Brotánka. Tomáš dostal kolmou přihrávku, frknul obraně a nedal brankáři šanci - 3:0. Hned vzápětí se Tomáš trefil ještě jednou, ale pro ofsajd nemohl být krásný gól uznán. Další naše pohledné akce už brankou neskončili. Hráči předvedli výborný výkon a zaslouží pochvalu. Přesto bych chtěl vyzvednout některé hráče, v první řadě Kvěcha, který hraje na jaře ve výborné formě a vstřelil i pěknou branku. Výborně zahráli oba útočníci Haas a Senft, na stoperu hráč minulého kopa Čejda a Glogar udržel svýma zákroky a chycenou penaltou čisté konto.

 

V dalším kole zajíždíme v sobotu na horkou půdu do Čížové zápas se hraje od 13.30 hod.

 

Zpět na články »