"Áčko" po nepovedeném výkonu prohrálo v Klecanech

[29. 3. 2015 18:53:10]

V 19.kole krajského přeboru mužů skončila dlouhá série našeho „A“ týmu bez prohry, když jsme podlehli Klecanům 1:2 (0:1). Zápas sledovalo 70 diváků. 

Klecany – „A“ muži 2:1 (0:1)

 

G: Haas


Sestava:

Capouch - Pešek, Brotánek, Bartoš, Řehák, Soldát, Senft (57.Sirotek), Lípa, Dvořák, Haas (57.Sůsa), Němec

 

 

záznam utkání: ZDE

 

Před utkáním upozorňoval hlavní trenér L.Šach, na základě rozboru videa, hráče na špatnou hru obrany a na dobře zahrávané standartky. Bohužel hráči se zřejmě při poslouchání těchto informací příliš nesoustředili. Domácí začali zápas naivně a s velkým respektem před našim mužstvem, protože v dosavadní historii získali ze vzájemných zápasů jen jeden bod. Teď tuto sérii ukončili. Asi nejhorší bylo, že jsme hned po akci Dvořáka, který našel v pokutovém území zcela volného Haase šli ve druhé minutě do vedení 1:0. Sebevědomí našich hráčů narostlo až do nebes! Tady se přece nemůže nic stát, domácí se přece porazí sami. Místo abychom proměňovali 100% šance a v 15. minutě vedli čtyři nula, tak jsme je trestuhodně zahazovali!!! Šanci měl Senft, Haas, Němec po pěkném úniku a zaseknutí míče obráncovi trefil břevno. Domácí obránci hráli naivně v řadě na půlící čáře, kde se snažil nabíhat Němec, který mohl jít minimálně třikrát sám na branku, ale naši hráči ho bojkotovali. Naprosto zbytečně tahali míč, hráli hodně zpátky a tím nechali soupeře v klidu odpočívat, místo aby je rychlou hrou, jak jim radili trenéři utahali.

Po bouřce většinou se vyjasní, u nás se stal opak, na hráče padl černý mrak a druhý poločas byl mizerný! První varování přišlo ve 46. minutě, kdy po kopu z rohu musel předvést výborný zákrok Capouch. Naše hráče to ale neprobudilo a v 50. minutě fauloval v pokutovém území Brotánek a domácí z penalty vyrovnali na 1:1. V 55. minutě vyzkoušel domácího brankáře Dvořák. V 59. minutě šli domácí do vedení po kopu z rohu, když  na zadní tyči propadl Bartoš a domácí hráč pohodlně skóroval na 2:1. Potom se domácí stáhli do obrany a nedovolili našim hráčům skórovat. Ty si ani nevytvořili jedinou šanci! Místo aby hru zrychlili narážečkami, začali míče nakopávat a vysocí chasnicí ve středu obrany s tím neměli problém, aby míč odkopli na naší polovinu, v hokeji by to bylo zakázané uvolnění. Tím skončila i série v jedenácti zápasech po sobě jdoucích bez porážky. Jsem rád, že se to stalo v zápase, kde se hráči nemůžou vymlouvat na rozhodčí a musí si uvědomit, že za to může jejich mizerná hra. Zároveň se jim rozplývá vidina divize jako pára nad hrncem. Tentokrát nelze pochválit nikoho, ale překvapením pro nás byla hra Brotánka, přes kterého soupeř jednoduše procházel. Domácí nakonec vyhráli zaslouženě. Do zápasu nemohl nastoupit Vystyd pro stop na jeden zápas a Matoušek má stopku na dva zápasy. Ale kádr mužstva je tak široký, že by absence těchto hráčů neměla být znát! Teď nás čeká ve středu pohárový zápas ve Hvoznici a v neděli od 16.30 hod. derby proti Dobříši, která se po špatném začátku jara chytla doma proti SK Rakovník, který porazila 4:1, když tři góly dal Maryška.

 

Jiří Voráček - vedoucí mužstva

Zpět na články »