"Áčko" doma těsně porazilo Vraný

[25. 5. 2015 8:49:34]

„A“ muži – Vraný   2:1 (1:0)
G: Sirotek, Pešek

 

sestava:

Capouch – Pešek, Brotánek, Vystyd, Řehák, Soldát, Matoušek (77.Sůsa), Senft, Dvořák, Sirotek (46.Lípa), Němec

 

27. kolo krajského přeboru 

Tatran začal zápas dobře a už ve druhé minutě šel do vedení po pěkné akci, kterou začal Matoušek narážečkou se Soldátem, ten posunul míč na Sirotka, který za přispění hostujícího beka poslal Tatran do vedení  - 1:0. Tatran se snažil hrát z prvního nebo druhého dotyku a to dělalo hostujícímu mužstvu obrovské potíže. Ve 13. minutě poslal bombu do šibenice z trestného kopu Řehák, ale výborný zákrok hostujícího brankáře zabránil brance. Potom se začala hrát holomajzna, obě mužstva začala míče nakopávat a ty létaly sem a tam, jako při tenisu. Koukat se na to nedalo! Ve 30. minutě měl blízko ke gólu Němec, kterému první střelu zlikvidoval brankář a byla jen škoda, že Dominik místo druhého pokusu nepřihrál úplně volnému Dvořákovi. Ve 33. minutě si zopakovali akci z druhé minuty Matoušek se Soldátem a Sirotkem, který trefil břevno. Potom přešel přes tři hráče Matoušek, míč se dostal k Soldátovi a ten místo střeli nepochopitelně patičkou hledal Němce. V závěru poločasu ještě střílel z trestného kopu Senft těsně vedle.

 

Do druhého poločasu udělal Láďa Šach jednu změnu poslal do útoku Peška, aby se zvýšila údernost útoku, při neúčasti Haase /tříslo/, na beka šel Lípa a ze hřiště odešel Sirotek. Hra se ve druhém poločase výrazně změnila a bylo se na co koukat. Tragédií ale bylo neproměňování šancí. To je na jaře naše největší slabina!!! V 51. minutě po centru Lípy zakončoval Němec, ale brankář byl na místě. V 51. minutě utekl Němec obešel vybíhajícího brankáře a dal pod sebe Peškovi, který zvýšil na 2:0. V 61. minutě kopali hosté trestný kop, který rozehráli a naši obránci zapomněli pohlídat hostujícího útočníka, který pohodlně snížil na 2:1. To byla hrubá chyba! Po prvním poločase byl ke střídání Senft, ale ve druhém poločase ho bylo plné hřiště sám vystřelil pětkrát, jednou dokonce přešel přes pět hráčů, ale gól z toho nebyl a když už míč směřoval do branky, vždy byl na místě nejlepší hráč hostů - brankář. Pešek měl taky na noze tři branky, když šel sám středem střílel brzo vedle, rovněž jeho hlavička z malého vápna se do branky nevešla a když se mu střela povedla zakročil brankář a dorážku si doslova vychutnal. Hostující brankář zlikvidoval i bombu Soldáta, střelu Dvořáka a Němce.

 

Vítězství bylo zasloužené, ale mohlo se klidně stát, že z náhodné šance mohli hosté vyrovnat ale naštěstí k tomu nedošlo. Nejlepší Matoušek, Pešek a spolehlivý brankář Capouch. Příští zápas nás čeká na malém hřišti v Jílovišti v sobotu od 17.00 hod.

 

Upozorňujeme naše příznivce, že do Jíloviště autobus nejede.  

 

Jiří Voráček – vedoucí mužstva

Zpět na články »