"A" mužstvo si tentokrát na domácím hřišti připsalo snadnou výhru (+ hodnocení průběhu jara)

[11. 5. 2015 9:18:20]

25.kolo KP, neděle 10.5.2015, Sedlčany

 

„A“ muži – Semice   4:0 (1:0)
G: Haas 2, Soldát, Němec

 

Sestava:

Capouch - Pešek, Brotánek, Bartoš (46.Senft), Lípa, Soldát (77.Pudil), Vystyd, Matoušek, Dvořák (66.Sirotek), Haas (87.Řehák), Němec (88.Sůsa) 

Videozáznam: ZDE

Tatran začal zápas náporem a hned po 30 vteřinách mohl jít do vedení, kdyby Lípa proměnil přihrávku Němce v branku. Ve třetí minutě vyzval Němec ke skórování Dvořáka, ale ani on neproměnil. A když ani Němec neproměnil svojí šanci v 5. minutě začala naše hra upadat. Mužstvo opět začalo zbytečně míče nakopávat. Naše hra se  opět zlepšila po šanci Lípy, kterou připravil Dvořák. Další šance si vytvořili 2x Haas, Němec, Dvořák, ale branka padla až po trestném kopu po faulu na Soldáta. K míči se postavil Haas a ze třiceti metrů zamířil přesně k tyči a poslal Tatran do vedení 1:0.

Druhý poločas už byl s naší strany velice dobrý. Hned ve 46. minutě poslal Němec patičkou do úniku Haase a ten svojí příležitost proměnil v druhou branku - 2:0. V 52. minutě musel brankář likvidovat hlavičku Brotánka. V 56. minutě už zase lovil míč z branky, to poslal do úniku Matoušek Němce a ten skóroval - 3:0. Matoušek poslal středem do úniku Soldáta a ten v 66. minutě zvýšil na 4:0. Diváci si žádali pověstného bůra, přesto že jsme měli další šance Němec po přihrávce Soldáta trefil brankářovi nohy, po hlavičce Brotánka vykopávali hosté z brankové čáry. Střely Sirotka a Haase odrazili beci, tak se diváci bůra nedočkali. Nejlepší hráči Němec a Haas. V sobotu jedeme na lídra soutěže Suchdol.

 

 

Tatran má za sebou deset jarních zápasů s bilancí pět vítězství, čtyři remízy a jednou porážkou s Klecany na jeho hřišti. Tato porážka mrzí, protože Klecany patří k horším mužstvům, ale i to se stává. Patříme do špičky krajského přeboru, ale máme problémy vyhrávat doma. Co je příčinou? Zdá se, že hlavně hra středových hráčů. Doma prostě musíme tvořit hru a to se nám moc nedaří. Dvořák hlavní tahoun našich výborných výkonů na podzim, kvůli škole nemůže plnohodnotně trénovat a na výkonech je to znát, vydrží 60 minut. Matoušek vydrží o deset minut víc. A Senft který naskočil do mužstva na podzim z dorostu, rovněž podzimní formu hledá, ale tady se nelze divit vždyť i reprezentanti nedokážou udržet formu po celý rok. Doma zbytečně nakopáváme míče, středový hráči by se měli více nabízet. Ve chvíli, kdy míče nakopáváme tak naši středový hráči lítají sem a tam bez míče což je mnohem namáhavější než hra s míčem. A jelikož je to někdy nakopnutý na zdařbůh, tak se nám míč okamžitě vrací a my musíme vynaložit hodně sil k jeho získání. Je obrovská škoda že v tomto mužstvu nemáme hráče typu Doležala, Brunclíka nebo Radka Valsy, kteří dokázali hru řídit. Věděli, kdy zrychlit, kdy míč podržet aby se soupeř vyvedl z tempa, kdy hrát do nohy a kdy poslat hráče do brejku. Jelikož takové hráče nemáme musíme být trpělivý a počkat až nám do plné krásy vyroste Senft. Venku se nám hraje lépe, protože tam musejí tvořit hru domácí a my máme dost  brejkových hráčů, kteří dokážou branku vstřelit. Teď nás čeká poslední třetina jarních zápasů a budou to zápasy pravdy. Nastoupíme venku proti vedoucímu Suchdolu, druhému mužstvu z Ovčár a zachraňujícímu Jílovišti. Doma nás čeká aspirant postupu Tatran Rakovník a zachraňující se Vraný. Po těchto zápasech budeme chytřejší na co naše mužstvo skutečně má.

 

Jiří Voráček – vedoucí mužstva

Zpět na články »