"A" muži - hodnocení sezóny 2016/2017

[20. 6. 2017 12:08:50]

V devadesáti šestileté historii dosáhli fotbalisté Tatranu v sezoně 2016 - 2017 největšího úspěchu, který by měl být v historii zapsaný zlatým písmem. „A“ muži skončili v druhém roce působení v divizi na skvělém pátém místě. I další dva týmy dospělých ukončily sezonu s výborným umístěním a dorost postoupil do divize. 

„A“ mužstvo mělo skvělý závěr sezóny, když dokázalo v pěti posledních zápasech vyhrát, což nás katapultovalo na páté místo. Přesto, že druhý rok bývá složitější, tak to naše mužstvo zvládlo na jedničku. Kdo se o to zasloužil: v brance kapitán mužstva Capouch, záda mu kryli dorostenci Glogar a Drevojan. Dále nastoupili Řehák, Vystyd, Brotánek, Repetný, Soldát, Kdolský, Kvěch, Dvořák, Senft,  Haas, Němec, Hájek, Valenta, Čejda, Sirotek, Lípa Pavel, Lípa Václav, Sirotek Petr, Hofman, Matoušek, Dvořák Jan a Krůta. Realizační tým pracoval ve složení: trenér Láďa Šach, asistent Petr Matoušek, vedoucí mužstva Jiří Voráček, masér Míra Čížek a zdravotník Jarda Masarik. Na tomto úspěchu má zásluhu taky výbor oddílu kopané, který se v rámci svých možností, snažil vytvořit co nejlepší podmínky pro fungování klubu. Nesmíme zapomenout na naše skvělé fanoušky, kteří nás podporovali, jak doma, tak venku a mají rovněž na výborném výsledku svůj podíl. Pak to jsou samozřejmě sponzoři, kteří navíc dvěma výbornými akcemi o pouti a při zápase s Českým Krumlovem přilákali do ochozů vynikající návštěvu. Po podzimu mělo naše mužstvo na osmém místě 21 bodů a v tabulce pravdy nulu. Přesto nezavládla 100% spokojenost, neboť jsme zbytečně ztratili body v Roudném, Mariánských Lázních, Rokycanech a na Admiře. Všichni jsme věděli, že na jaře hrajeme osmkrát doma a při stoprocentním bodování se nedá sestoupit. Jenže hned první jarní zápas doma jsme prohráli s Klatovy, na které neumíme zahrát a i na podzim jsme přes obrovské množství šancí prohráli. Naštěstí jsme ztrátu okamžitě smazali vítězstvím v Ostrově. Doma jsme ještě ztratili tři body s Karlovými Vary a po bodu s Českým Krumlovem a Malší Roudné. Jenže naše mužstvo dokázalo vozit boby z venku a ze sedmi zápasů jsme čtyřikrát vyhráli a do tabulky pravdy si připsali čtyři body. Hlavně vítězství v Doubravce, na Aritmě a v derby s Dobříší potěšilo. Díky těmto výsledkům mohli trenéři postavit do hry také talentované dorostence, aby se otrkali mezi dospělými. Není ale všechno v pořádku, rezervy máme v docházce na tréninky a v neúčasti hráčů na soustředění. Tady máme určitě rezervy, které je potřeba odstranit a výsledky můžou být ještě lepší.

 

Nejlepšími střelci se na jaře stali Senft - 9 branek, Němec - 6 a Kdolský – 3. Nejlepší nahrávači byli: Němec - 6 asistencí, Soldát 5x, Kdolský 2x. Tři nejužitečnější hráči: Senft 19 bodů, Němec – 18 a Kdolský – 8.

Roční bilance je následující: střelci: Němec 11 branek, Senft - 9, Kdolský a Soldát – 5, 3x skórovali Haas, Dvořák Michael a Hájek, 2x Vystyd a Repetný, 1x Brotánek. Nahrávky Němec 8x, Soldát 7x, Kdolský 6x, Haas 4x, Repetný 3x, Senft a Krůta 2x a po jedné asistenci měli Řehák, Čejda, Capouch, Lípa Pavel, Sirotek Marek a Hájek. Nejužitečnější byli: Němec 30 bodů, Senft 20, Soldát 17, Kdolský 16, Haas 10, Hájek 7, Dvořák 6, Repetný a Vystyd 4, Brotánek a Krůta 2 a po jednom mají Řehák, Čejda, Capouch, Lípa a Sirotek. Nejtrestanějším hráčem byl Vystyd s jednou červenou a 10 žlutými kartami. Němec 7x žlutá, Kvěch 6x žlutá, Brotánek 1x červená a 5x žlutá, Haas 5x žlutá, Řehák 5x žlutá, Čejda 1x červená a 3x žlutá, 3 žluté dostali Hájek, Kdolský, Hofman, Dvořák, 2 žluté Senft a po jedné žluté Capouch, Repetný, Lípa a Soldát.

 

Do sestavy hráčů kola na webových stránkách fotbalunas.cz se dostali: Senft první a druhé místo, Němec, Brotánek a Hofman první místo, druhé a čtvrté míst obsadil Vystyd. Druhá místa obsadili Soldát a Repetný, třetí byl Kdolský.

 

Fanoušky vždycky zajímá kdo odchází, nebo přichází. Zatím víme, že po dvacetileté výborné práci odchází asistent Petr Matoušek. Sám se rozhodl si od fotbalu odpočinout a my mu za odvedenou práci děkujeme a věříme že se brzo zase vrátí. Teď už  Vám všem přejeme pěknou dovolenou a 16. července neshledanou na hřišti. Vedoucí mužstva Jiří Voráček

 

Zpět na články »