"A" muži - hodnocení a statistiky sezóny 2018/2019

[19. 6. 2019 11:58:48]

Dvě části letošní sezóny byly zcela rozdílné. Na podzim jsme po většinu času měli k dispozici základní kádr, kde se vystřídalo jen dvacet hráčů. A podle toho vypadalo umístění v horní polovině tabulky a v tabulce pravdy plusové body. To byla dobrá odrazová pozice k umístění mezi prvními pěti. Ale jaro bylo úplně jiné.

Měli jsme obrovskou absenci klíčových hráčů, a proto se na jaře objevilo v A mužstvu třicet hráčů. Celkem to v sezoně 2018-2019 bylo 32 hráčů. Nakonec jsme skončili na devátém místě se 44 body, v tabulce pravdy -1, při skóre 61-67. Střelecká bilance byla vyrovnaná, na podzim jsme vstřelili 31 branek, na jaře 30 branek. Horší je druhá kolonka obdržených branek, zbytečně hodně branek dostáváme se standardek. K tomu si připočtěte branky hloupé a pak se nemůžeme divit, že máme skóre pasivní. Ve vstřelených brankách jsme skončili čtvrtí, v obdržených rovněž čtvrtí, ale tentokrát od konce. Na vylepšení tohoto výsledku bude potřeba v letní přípravě hodně zapracovat. Na podzim se nám nepodařil zápas doma proti Rakovníku, kdy jsme v prodloužení ještě vedli, abychom nakonec prohráli na penalty. Na jaře to byl hned první zápas doma proti Jindřichovu Hradci, který jsme prohráli. Přesto si zaslouží naši hráči pochvalu, že se dokázali se vzniklou absencí hráčů dobře vyrovnat. A dík patří i ostatním hráčům, kteří za A mužstvo nastoupili.

Nejlepším našim hráčem byl díky výbornému jaru Tomáš Senft, který byl třikrát vítězem hlasování o hráče kola na portálu fotbalunas.cz. I další hráči se dostali do sestavy kola: první místo obsadili David Čejda, Kryštof Kvěch a Lukáš Brotánek, na stříbro dosáhl Marek Sirotek a bronz získal Lukáš Matoušek.

 

A teď jak se dařilo našim hráčům ve statikách:

 

Střelci branek: 14 branek Senft, 8 branek L.Brotánek, 5 branek M.Dvořák, Soldát, P.Lípa a K.Kvěch, 4 branky L.Matoušek a Kdolský, 3 branky D.Krůta, Němec, 2 branky M.Krůta a po 1 Haas, Vystyd a Špaček.

 

Nahrávky: 10 asistencí měl Senft a Kdolský, 7 Soldát, 6 Němec, 4 M.Krůta, P.Lípa, Haas, 3 M.Dvořák, 2 Vystyd a L.Brotánek, po 1 Čipera, K.Kvěch, L.Matoušek, M.Sirotek, D.Krůta.

 

Obdržené žluté karty: 7 M.Krůta, 5 L.Brotánek a M.Dvořák,4 Kdolský, P.Lípa, L.Matoušek, Haas, K.Kvěch, 3 Glogar, Němec, Vystyd, Senft, 2 Soldát, D.Krůta, Hájek, D.Čejda,1 V.Lípa a Nováček.

 

Jiří Voráček – vedoucí mužstva

 

Zpět na články »